Gyakori kérdések

Mit rejt a www.theliveteacher.com kifejezés?
A TheLiveTeacher.com a stream technológián alapulva biztosít tanároknak, iskoláknak, diákoknak egyedi, élő adású vagy rögzített videó tartalmú online globális oktatási és tanulási lehetőséget.

Mennyire újdonság ez a szolgáltatás?
A TheLiveTeacher.com világújdonság, hiszen nincs még egy olyan webes felület, ahol élőben lehet nyelveket oktatni és tanulni online, úgy, hogy azt akár sok százan is nézhetik egy időben, és emellett pénzt is kereshetsz a rendszer segítségével.

Kik használhatják? Kiknek ajánljuk?
Mindenkinek aki nyelveket szeretne oktatni vagy tanulni. nyelviskoláknak és nyelvtanároknak kiváltképpen. Tanulni pedig azoknak, akik a TheLiveTeacher.com kényelmét szeretnék kihasználni.

Mik kellenek ennek a használatához?
Internet hozzáférés(min 1Mbit), számítógép és web kamera.

Kell valamilyen software-t telepítenem a gépemre?
Csak egy internet böngésző szükséges hozzá. (Firefox, Explorer, Safari, stb...)

Táblagéppel rendelkezem. Arról is használhatom?
Bármilyen számítógépről használható ez a szolgáltatás: asztali számítógépekről, notebookokról vagy akár táblagépekről egyaránt, hiszen csak egy böngésző kell hozzá.

Mi az ajánlatos internet fel- és letöltési sebesség?
Az ajánlatos feltöltési és letöltési sebesség: 1Mbit/1Mbit. Egy ADSL vagy egy kábelnet nyújt megfelelő képminőséget. Ajánlatos a használat alatt az egyéb letöltő programok kikapcsolása.

Mi a teendőm ha használni szeretném?
Csak egy regisztráció szükséges hozzá, és csak egy email címet és egy jelszót kell megadnod. Természetesen nem az email fiókodhoz tartozó jelszót, hanem egy olyan jelszót, amit csak a TheLiveTeacher.com oldalon fogsz használni.

Mennyibe kerül a regisztráció?
A regisztráció teljesen díjmentes mindenki számára.

Miben segíthet ez az oldal nekem a nyelvtanulásomban?
Élő órákon vehetsz részt az interneten keresztül, vagy magyarázó videókat nézhetsz meg. Kitölthetsz rengeteg nyelvtani feladatot is, amelyekért sok esetben nem kell fizetned.

Lehetek egyszerre tanuló és tanár is?
Igen. Ezért találsz meg a fiókodban olyan funkciókat is, amelyeket a tanárok használnak. Tanulóként részt vehetsz Tanfolyamokon, de létrehozhatod Te is a saját Tanfolyamodat.

Mit jelent a TheLiveTeacher oldalán egy Tanfolyam?
A tanárok Tanfolyamok segítségével rendszerezhetik az élő videós Tanórákat, a Teszteket, a rögzített Videókat és a feltöltött Dokumentumokat.

Mit jelent az, hogy Zárt tanfolyam?
Ez azt jelenti, hogy a Tanfolyamot csak az használhatja, akinek megküldöd a Tanfolyamhoz tartozó egyedi linket. Ezt akkor érdemes használni, ha a Tanfolyamot értékesíteni szeretnéd.

Mit jelent a TheLiveTeacher oldalán a Tanóra?
Az egyéni és a csoportos, videó streaming technológián alapuló órákat jelenti. Más szóval: egy olyan órát, ahol élő video kapcsolatban vagy a tanároddal.

Mit jelent az hogy egyéni óra és csoportos óra?
Az egyéni órán csak Te veszel részt a tanároddal, a csoportos órákat pedig többen is figyelemmel kísérhetik.

A csoportos óra mire való?
A csoportos óra igazából előadások tartására szolgál. Az órát (előadást) tartó tanár adott időben akár több száz tanulóhoz is intézheti a szavait, de a tanulók nem tudnak válaszolni, és webkamerára sincs szükségük.

Egyszerre több órán is részt vehetek?
Nem, egyidőben csak egy órán vehet részt.

Tanulni szeretnék. Hogyan tudok bejelentkezni egy órára?
Keress rá egy kulcsszóra, vagy a tanár nevére, és írj egy üzenetet a tanárodnak. A levelezőn keresztül meg tudjátok beszélni a részleteket.

Hol láthatom azt, hogy mikor kezdődik a Tanórám?
A Tanórák oldalon láthatod, a lap tetején. A listából könnyen kiválaszthatod azt a Tanórát, amelyik épp kezdésre vár, mert a sor végén a gomb aktív, és csak rá kell kattintanod a Tanórára való belépéshez.

Már el kellett volna kezdődnie az órámnak, de még mindig nem él a "kezdés" gomb. Mi az oka?
Elképzelhető, hogy rossz időzónát adtál meg Te vagy a tanárod és emiatt nem indul. Az időzónát a címlap bal felső sarkában állíthatod be.

Mit találok a Videóim oldalon?
Itt találod azokat a videókat, amelyeket megvásároltál és amelyeket feltöltöttél.

Mit találok a Tesztek oldalon?
Itt azokat a teszteket találod, amelyeket létrehoztál.

Teszteket is vásárolhatok?
Elvileg nem, csak akkor, ha a készítője egy Tanfolyamhoz illeszti hozzá. A teszt linkjét a Tanfolyam leírásába lehet beilleszteni ilyenkor.

Mit találok a Dokumentumok oldalon?
Itt azokat a dokumentumokat találod, amelyeket Te töltöttél fel. Ezeket a dokumentumokat is hozzárendelheted Tanfolyamokhoz, és így tudod értékesíteni őket.

Hogyan tudom hozzárendelni a dokumentumokat Tanfolyamokhoz?
Nyisd meg a tanfolyamot szerkesztésre és válaszd ki a dokumentumot a listából.

Milyen dokumentumokat tudok feltölteni?
A feltöltés gomb alatt megtalálod az összes feltölthető fájltípust és a maximális feltölthető fájlméretet. A TheLiveTeacher.com nagy hangsúlyt helyez azonban a szerzői jogok védelmére, ezért minden olyan dokumentumot törölni kell, ami nem jogtiszta. Amelyik felhasználó többszöri figyelmeztetés után sem távolítja el a jogsértő tartalmat, úgy a TheLiveTeacher távolítja el azt, a felhasználó fiókjával együtt.

Milyen dokumentumokat szabad feltölteni?
Feltölthetsz olyan szövegeket, teszteket, amelyeket Te írtál, és szerkesztettél, vagy olyan videókat, amelyeket Te készítettél. YouTube videókat nem megengedett feltölteni, azokat csak az élő órák alatt szabad lejátszani a YouTube beágyazott videó alkalmazás segítségével.

Tanulni szeretnék. Kell fizetnem az oldalon található gyakorlatokért?
Csak akkor, ha a tananyag készítője feltünteti a gyakorlaton (Teszten, Videón, Tanórán) az árat. Sok anyag ingyenes, de a Tanórákért fizetni kell.

Hogyan tudom megvásárolni a fizetős anyagokat és Tanórákat?
Rendelkezned kell egy PayPal fiókkal, és azon keresztül tudsz fizetni.

Tanuló vagyok. Létrehozhatok én is Tanfolyamokat és Tanórákat?
Igen, amennyiben Te is tanítani szeretnél. Ha valamiben jó vagy, miért ne tanítanál másokat, miközben esetleg épp tanulsz valakitől?

Hol tudom beállítani, hogy a Tanfolyam ne legyen mindenki által elérhető?
Ezt a Tanfolyam megnyitásakor tudod beállítani, úgy, hogy a "Zárt tanfolyam" opciót kiválasztod a lap alján. Ekkor meg fog jelenni egy link, ami a Tanfolyamod saját, egyedi linkje. Ezt add meg a tanulóidnak.

Értékesítettem egy Tanfolyamot, de attól tartok, hogy a linket most már bárki megismerheti.
Ha a tanulód már befejezte a Tanfolyamot, egy új linket generálhatsz a Tanfolyamhoz, ehhez elegendő átállítanod nyitott Tanfolyammá, majd elmentened, majd újból zárt Tanfolyammá beállítanod. Mentéskor egy új linket kap a Tanfolyam.

Létrehoztam egy Tanfolyamot, de nem találom a keresőben.
Ez valószínűleg azért van, mert beállítottad a Zárt tanfolyam opciót. Ha Nyílt tanfolyamként mented el, akkor a kereső is látja.

Létrehoztam egy Tanórát, de nem adja ki a kereső.
Ez azért lehet, mert valószínűleg egy Zárt tanfolyamhoz rendelted hozzá, és a kereső csak nyílt tartalmakat ad ki.

Elküldtem egy Teszt linkjét egy tanulómnak, de nem tudja megnyitni.
Ez valószínűleg azért van, mert a TheLiveTeacher oldalra való belépés nélkül nem lehet hozzáférni az anyagokhoz.

Elküldtem egy Tanfolyam linkjét egy tanulómnak, de nem tudja megnyitni.
Ez valószínűleg azért van, mert a TheLiveTeacher oldalra való belépés nélkül nem lehet hozzáférni az anyagokhoz.

Kihez fordulhatok, ha műszaki segítségre van szükségem?
Az info@TheLiveTeacher.com-ra történő email küldése esetén kollegáink megpróbálják a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni a kérdéseid vagy a honlapon található információs telefon vonalon is érdeklődhetsz.

Mennyiben más ez a technológia, mint a Skype vagy az MSN?
Ez a technológia nem igényel olyan szélessávot és egyszerre akár sok százan is nézhetik ezeket az adásokat az MSN-nel és a Skype-pal ellentétben, és teljesen web alapú nincs szükség letöltésre.

Milyen internet böngészőm kell, hogy legyen?
Google Chrome, Firefox, Explorer, Safari.

Mi történik ha megszakad a netem?
Amennyiben sikerül a kapcsolatot helyreállítani, akkor vissza tudsz csatlakozni és folytathatod a részvételt. Amennyiben nem, úgy kivételes esetekben meg lehet ismételni az órát.

Mi van akkor, ha technikai okok miatt miatt nem jön létre az óra a megbeszélt időpontban? Visszakapom a pénzemet?
Igen, a tanárral való megbeszélés alapján. A tanárok és tanulók közti viszonyt a TheLiveTeacher nem szabályozza, mi csak az eszközöket biztosítjuk.

Az adás megállítható lesz-e?
Igen. Lehetőség van az adás megállítására

Fel tudom venni az adást?
Az adás rögzítésre kerül ha az óra tartója felveszi azt. Ezeket 2 hétig vissza lehet nézni.

Hogyan tudom rögzíteni a profil videómat? Mekkora a maximum méret?
Bejelentkezett állapotban az Adás Indítása menüben megtalálható a profil videó készítése gomb. Belépés után kezdődhet a videó rögzítése, nincsen maximális méret vagy hossz, tetszés szerint mi dönthetjük el, hogy milyen hosszú bemutatkozó videót csinálunk. Ajánlott kb. 1-3 perc.

Hány képet tölthetek fel a profilomba?
Profilképet csak egyet, de a galériába 9 db képet fel tudsz tölteni. Ezeket a mi rendszerünk a kívánt méretre átállítja.

Legjobb videóink

Készítő: sg
Kategória: Hírek
Készítő: sg
Kategória: Művészet és szórakozás
Készítő: sg
Kategória: Művészet és szórakozás
Készítő: ZH
Kategória: Kultúra és társadalom